Precis som naturen mår människan dåligt av ett lågt pH-värde. Liksom allt som växer så är människan beroende av ett stabilt pH för att kunna rena kroppen och ha en giftfri miljö. Blodet eftersträvar alltid att ha ett pH-värde på minst 7,365. Sockersöta bakverk, halvfabrikat och läskedryck försurar kroppen. När en försurning uppstår så används kalk för att basa upp systemet, på liknande sätt som vi kalkar en försurad sjö som har växt igen. Om kroppen saknar kalk, så tar den av den egna benstommen för att skapa balans. Detta kan skapa benskörhet samt bidra till ett flertal mineralbrister. pH-värdet kan mätas med pH-stickor och din morgonurin bör ligga på minst 6,8 och allra helst 7,2 i pH.


1. Välj alkaliska grönsaker såsom broccoli, gurka och avokado. Fyll på med hälsosamma fettkällor från fet fisk, oliver, avokado, oljor eller nötter.





2. Välj bort onaturliga kemikalier och tillsatser som ökar risk för försurning i fettcellerna. Även socker, vete, rött kött, kaffe, alkohol eller sötningsmedel.



3. Boosta med antioxidanter som kan arbeta för att motverka försurningen. Antioxidanter hittar du främst i den röda och blåa färgen hos frukt och grönt. Blåbär och hallon är exempel på effektiva antioxidantkällor.





4. Drick ordentligt med vatten och gärna från ett filter som ökar pH-värdet. Vattnet bör allra helst ligga kring 8,4 i pH.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar