Celluliter, eller apelsinhud, är små groppar på lår, höfter och över baken. Celluliter är en typ inflammationer i fett- och bindvävnad.
Mer än 80%av alla kvinnor har celluliter. Orsakerna är många som brist på motion, ohälsosam kost, störning vid matsmältning och cirkulation, hormon rubbningar, viktförändring, dåligvävnad, kaffe, alkohol, nikotin, graviditet, stress, ärftlighet, samt att många upplever att
p-piller bidrar till ökningen. För mycket fett, salt och socker kan också bidra till apelsinhud.
Bra träning mot celluliter är snabba promenader i kuperd terräng, cykling, trampmaskiner, men att använda trappor istället för hiss, hoppa av några busstationer tidigare och gå eller ta en halvtimmes promenad med hunden kan vara minst lika effektiv.
En sund kost som är rik på frukt och grönt förser kroppen med viktiga näringsämnen och förbättrar ämnesomsättningen. Det är också viktigt att dricka tillräckligt med vatten för att hjälpa till med slaggutrensningen.

Bättre cirkulation mot celluliter uppnår man med torrborstning, massage och bad.
Torrborstning av huden
Torrborstning av huden sätter fart på cirkulationen och stramar upp huden. Några snabba resultat ger det inte men motverkar celluliterna när det sker regelbundet.
Torrborsta huden en gång dagligen under fem minuter innan du badar eller duschar. Använd en borsta eller massagehandske och borsta med långa cirkulära rörelser som går uppåt. Börja med fotsulan och arbeta dig uppåt.
Massage för bättre cirkulation
Massage sätter ofart på cirkulationen. En värmande massageolja, t.ex. tigerbalsam, kan försökas. En vanlig massageolja eller lite solrosolja går också bra.
En dag i veckan kan man göra en massage med skrubb.
Varma bad och en kall dusch
Efter torrborstningen tar man ett varmt bad. Bad stimulerar cirkulationen i både blod och lymfa. Badet avslutas med en kall dusch. Saltbad anses särskilt välgörande mot celluliter.

Blanda 1 msk olivolja och 1 dl malet kaffe och därefter massera massan på problemområderna 2-3 gånger i veckan. Det är ett bra sätt att förbättra cirkulationen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar