Havsdelikatesser är naturlig källa till vitaminer och mineraler. Lätt för magen att smälta samt håller vår kropp i form och bevarar vår hälsa.


TONFISK: är rik på selen, vitamin A som spelar mycket viktigt roll i kampen mot fria radikaler och fördröjer åldrande.














KUMMEL: har liten energi värde och tillhör i dietetiska livsmedel, är rik på vitaminer B1 och B2 och mineraler kalium, kalcium och fosfor.









SARDIN: innehåller magnesium och tryptofan som välgörande påverkar nervsystemet och humöret. Denna fisk är rik på proteiner, omega-3 fetter och kalium.










FORELL: rekommenderas till personer med diabetes och hög blodtryck eftersom den har liten nivå natrium ( 40 mg / 100 g ).









KARP: tillhör fet fisk, är rik på äggvitor, omega-3 fetter, vitaminer A,D och E. Den är bra för personer med kardiovaskulära problem och psoriasis.







GÖS: är rik på vitamin D, äggvitor, kalcium, natrium, fosfor och magnesium. Nutricionister oftast rekommenderar fisken gös i dieter och till personer som har hög kolesterolvärde, eftersom den enda fisken som har mindre fet än gös är forell.







BLÄCKFISK: är rik på kalcium. Den stärker ben, hår och tänder och är särskilt bra för barn och personer som inte gillar mjölkprodukter, eftersom bläckfisk är bra ersättning för de.








BLÅMUSSLOR: är rika på fosfor, kalium, selen, magnesium, järn... De förbättrar immunförsvar och blodbild, fördröjer åldrande och är välgörande för huden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar