Smörj in ! Smörj in ögonbrynen med fet creme, så att det inte gör så ont att plocka brynen. Spänn ut huden runt ögonbrynen med fingrarna. Då minimerar du risken för att börja blöda. Dessutom gör det mindre ont och är lättare att få en rak form.


Plocka rätt ! Plocka ögonbrynen genom att dra bort stråna i stråriktningen. Ta bort ett strå i taget så att du lätt ser vilken form du får. Om du funderar på om strået ska bort eller inte, kan du '' måla bort '' det tillfälligt med vit kajalpenna. Plocka alltid underifrån - inte ovanifrån. Då får du en naturlig form som öppnar blicken och ögat ser piggare ut.


Mäta brynen ! Växer brynen för tätt ihop kan du se tröttare ut. Plocka i så fall mellan ögonbrynen. För att bestämma hur långt du ska plocka kan du mäta ögonbrynen. Ta en penna och sätt den vid näsvingen rakt upp. Du kan plocka ögonbrynen till den punkt där brynet möter pennan.


Håll formen ! Mät hur långt du ska plocka i brynens ytterkant genom att sätta pennan vid näsvingen och låta den gå ut mot yttre ögonvrån. I den förlängda linjen därefter ska brynet sluta. Ofta går inte brynet så långt, men det kan vara något enstaka strå man kan behöva plocka. När du plockar, tänk på att brynen ska vara bumerangformat. Det ska inte vara en halvcirkel eller ett rakt sträck.


Välj rätt färg ! Välj en penna eller ögonskugga i en färg som är ungefär samma som dina naturliga ögonbrynsfärg. Väljer du en penna ska den vara välvässad. Väljer du istället en skugga applicerar du den lätt fuktad med snedskuren makeuppensel. Måla i ögonbrynen som om du skulle rita '' låtsasstrån '', alltså små sträck. Då få du ett mest naturligt resultat.


Fyll i luckorna ! Om du har ojämna bryn, fyll i lockorna med '' låtsasstrån ''. Ofta kan du behöva förlänga ögonbrynet i ytterkant. Då är det extra viktigt att pennan är välvässad. Avsluta med genomskinlig mascara eller fixerande bryngele och borsta upp brynen så att de ligger jämnt.
A - där ögonbrynen ska börja
B - där den högsta punkten bör vara
C - där ögonbrynen ska sluta

0 kommentarer:

Skicka en kommentar