Hårförpackning mot mjäll
På 1 msk olivolja häller man 10 droppar rosmarinolja (finns att köpa i apoteket..). För de som har lite kortare hår räcker denna blandningen men för de som har längre behöver man göra dubbelt eller 3-4 gånger mer. Häll försiktigt oljan, droppe för droppe på håret och massera in i hårbotten. Låt förpackningen verka över natten och på morgonen skölj håret väl med schampoo.
Hårförpackning för torrt hår
Separera en äggula i en skål och rör om väl. Häll droppe för droppe kardborreolja (kan finnas att köpa i apotek..) och samtidigt rör om tills det blir en majonnäsliknande massa. Tillsätt juice av en halv citron. Fördela hårförpackningen på hela hårbotten ( på rent hår ) och massera några minuter. Linda håret med en handuk och låt stå i ca: 2o minuter, därefter skölj med vatten. Använd 1 ggr/mån.
Hårförpackning för fett hår med torra toppar
Mixa några melonbitar och massera in i hela håret. Låt verka i ca: 15-20 minuter, därefter skölj väl. Om du vill att håret glänsa ännu mer blanda 1 msk äppelvinäger i 1 liter vatten och avsluta sköljningen med denna blandning. Använd 1ggr/vecka.
Hårförpackning för silkeslent hår
Mosa en banan väl, tillsätt 1 msk olivolja och 1 msk citronjuice och rör om. Massera in förpackningen ordentligt i det blötta håret och låt stå i ca: 20 minuter. Därefter tvätta håret med schampoo.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar